Igor Grigoriev, noi dezvăluiri
Social 3 aprilie 2018, 19:41 | 10017

Din sistemul bancar moldovenesc au fost furate, de fapt, 2,5 miliarde de dolari, frauda a fost pregătită minuţios din 2010, iar de investigarea acesteia se ocupă, oficial, Londra şi Washingtonul. Declaraţiile au fost făcute de către fostul viceprimar de Orhei şi fostul şef al echipei electorale a lui Ilan Şor în alegerile locale din 2015, Igor Grigoriev, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Igor Grigoriev susține că, după ce a publicat un articol, pe 5 octombrie 2017, despre ceea ce se întâmplă în politica moldovenească, a primit un mesaj amenințător de la candidatul de atunci în alegerile prezidențiale, Igor Dodon.

Igor Grigoriev a mai spus că din perspectiva sa de fost director al Agenţiei Proprietăţii Publice a înţeles că privatizarea hotelurilor Codru și Naţional s-a făcut în beneficiul actualului şef al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Totodată, Grigoriev a declarat că scoaterea din circuitul agricol a 70 de hectare din preajma comunei Stăuceni, pe care ar urma să fie construită Arena Chişinău, i se pare o chestiune extrem de dubioasă.

Fiind fost şef al echipei electorale a lui Ilan Şor, Grigoriev a fost întrebat de unde a luat primarul de Orhei atâţia bani pentru a-şi finanţa campania şi activităţile ulterioare.

Igor Grigoriev a mai declarat că pregătirea jafului bancar a început încă în 2010, printr-o serie de modificări legislative.

Mai mult, Grigoriev spune că atunci când vorbim despre jaful bancar, nu este vorba de un miliard de dolari, ci de peste 2,5 miliarde.

Grigoriev, fiind fost coleg de facultate cu Igor Dodon, a fost întrebat despre relaţia celui din urmă cu Vladimir Plahotniuc.

Nici șeful PD, Vladimir Plahotniuc, nici purtătorul de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon, și nici purtătoarea de cuvânt a primarului de Orhei, Ilan Şor, n-au fost de găsit pentru a comenta declaraţiile lui Igor Grigoriev. Am reuşit să vorbim însă cu purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, care ne-a spus că nu vrea să comenteze "declaraţiile politice" făcute de Grigoriev. Totuşi, Gamurari a adăugat că instituţiile de drept ar trebui să se autosesizeze.

Opinia ta contează. Comentează!