Image-Description
Luka Modric, jucătorul anului la The Best FIFA Awards: Toate premiile acordate la Londra
Sport 25 septembrie 2018, 11:00 | 1102

Luka Modric, câştigător al trofeului UEFA Champions League cu Real Madrid şi vicecampion mondial cu naţionala Croaţiei, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului, luni seară, în cadrul Galei Premiilor The Best, organizată la Londra de FIFA.

Mijlocaşul de 33 ani s-a impus în faţa portughezului Cristiano Ronaldo, transferat în această vară de la Real Madrid la Juventus Torino, şi a egipteanului Mohamed Salah, finalist cu Liverpool în UCL.

Modric, care a fost ales şi cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Rusia, în iulie, a primit distincţia din mâinile preşedintelui FIFA, Gianni Infantino.

Cristiano Ronaldo câştigase Premiul The Best la primele două ediţii, în 2016 şi 2017.

"Este o mare onoare şi un sentiment minunat să fiu aici, alături de acest trofeu. În primul rând, vreau să le mulţumesc lui Mohamed şi lui Cristiano. Sunt convins că în viitor vor mai avea şansa să lupte pentru acest trofeu", a fost prima reacţie a croatului.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Didier Deschamps, care a condus naţionala Franţei spre al doilea titlu mondial din istorie, a primit premiul pentru cel mai bun antrenor al anului, belgianul Thibaut Courtois a fost desemnat portarul anului, în timp ce Salah a câştigat Puskas Award (cel mai frumos gol al anului), pentru execuţia din derby-ul cu Everton.

Echipa ideală a anului 2018, anunţată de FIFA, este formată din David de Gea (Manchester United), Dani Alves (Paris Saint-Germain), Raphael Varane (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), N'Golo Kante (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus).

La fotbal feminin, brazilianca Marta a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare, iar francezul Reynald Pedros (Lyon) a plecat acasă cu distincţia pentru antrenorul anului.

Germanul Lennart Thy, care a lipsit de la meciul dintre Venlo şi Eindhoven pentru a dona celule stem, cu scopul de a a ajuta un bolnav de leucemie, a fost răsplătit cu premiul Fair Play, în timp ce suportarii naţionalei Perului au primit The Fifa Fan Award, datorită comportamentului pe care l-au avut la Cupa Mondială.

Opinia ta contează. Comentează!