Potrivit unui comunicat de presă, oamenii din partea locului spun că problemele cotidiene îi sufocă, iar încrederea în disponibilitatea guvernării de a le rezolva se diminuează constant. Iar în ceea ce privește sistemul mixt de vot, localnicii consideră că listele electorale nu vor elucida prea mult situația, întrucât există riscul ca să fie incluși candidați mascați. La rândul său, președintele Platformei Demnitate și Adevăr i-a îndemnat pe oameni să nu-și risipească voturile și să susțină doar partidele de opoziție, cu o politică antioligarhică, proeuropeană.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a făcut o radiografie a ceea ce el numește „dezmăț național și genocid social, la care a fost și este supus poporul timp de 9 ani”. S-a discutat despre jaful din sistemul bancar și despre faptul că cetățenii sunt obligați să plătească pentru acoperirea acestei fraude. În acest context, reprezentanții Platformei DA au explicat care sunt prioritățile lor.

Amintim că „Un milion de mâini” este o campanie inițiată de Platforma Demnitate și Adevăr acum jumătate de an. Reprezentanții formațiunii și-au propus să cunoască problemele cetățenilor, mergând prin localitățile din Republica Moldova, dar și la conaționalii noștri din diasporă.