Cebotari, primele declarații în instanță
Politic 27 februarie 2019, 15:00 | 3405

Fostul angajat al „Poștei Moldovei” Sergiu Cebotari, cercetat pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate, a făcut primele declarații într-un proces care durează patru ani. Cebotari afirmă că nu este vinovat, dosarul este fabricat, iar foștii săi angajați, martori în dosar, au fost obligați să dea depoziții false.

Fostul angajat al „Poștei Moldovei” a declarat în instanță că cele câteva contracte de muncă, pe care le-ar fi încheiat cu unii angajații de-ai săi, la o întreprindere privată, și o plăcuță de înmatriculare a unui tractor vechi, sovietic, pe care procurorul de caz Grigori Ciochinî le-a prezentat drept probe, nu pot sta la baza unei condamnări.

Potrivit lui Cebotari, dosarul s-a făcut la comandă, după ce el a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante, care se făcea prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”.

Reprezentanții Întreprinderii ”Poșta Moldovei” au respins anterior aceste acuzații. Sergiu Cebotari este acum învinuit că ar fi obligat 16 oameni să muncească, fără plată, la o întreprindere agricolă privată. Pe de altă parte, mai mulți foști angajați au declarat în instanță că nu au fost niciodată forțați să muncească, iar Cebotari și-ar fi respectat în totalitate obligațiile contractuale.

Opinia ta contează. Comentează!