Image-Description
Andrei Năstase, despre protestul din București: Intervenția instituțiilor statului împotriva românilor pașnici este o crimă
Politic 11 august 2018, 13:50 | 3049

Intervenția instituțiilor statului împotriva românilor pașnici, civilizați, veniți în Piața Victoriei din București de pretutindeni, din Diasporă și de Acasă, a fost nu doar disproporționată, ci și total nejustificată și irațională. A fost de fapt o execuție publică a democrației, de către o guvernare profund antieuropeană. Iar pentru asemenea crime demisia e insuficientă într-un stat european, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„Am urmărit îngrozit scenele de violență din Piața Victoriei, din seara zilei de 10 august, fiind cu sufletul alături de protestatarii pașnici, printre ei și colegiii mei de la Platforma Demnitate și Adevăr”, a spus Andrei Năstase.

„Rămânem și în continuare alături de frații noștri de peste Prut în lupta noastră comună pentru libertate, democrație, bunăstare şi siguranță, pentru supremația legii și a statului de drept”, susține liderul Platformei DA.

Potrivit lui Andrei Năstase, ca și la mitingul din România, la 26 august, cetățenii moldoveni din diasporă urmează să se alăture în număr mare la protestul nostru de la Chișinău.

„În Republica Moldova protestele pașnice durează de peste 3 ani și jumătate, timp în care guvernarea cleptocratică a desfaşurat un adevarat arsenal impotriva noastra. I-am învins de fiecare dată prin comportamentul nostru civilizat, democratic și constituțional. Le-am demascat coridoarele morții puse la cale pe 4 octombrie 2015 și 24 aprilie 2016, am rezistat în fața provocării cu gaze lacrimogene din 24 aprilie 2016 și 27 august 2016, am rezistat trădărilor din 20 ianuarie 2016 și 24 aprilie 2016 împotriva mișcării protestatare de către liderii partidei de stânga”, a declarat liderul Platformei DA.

„Am trecut și peste capcanele întinse de guvernare de frica unei revolte violente după invalidarea alegerilor de la Chișinău la acțiunile noastre de protest din 24 iunie și 1 iulie. Dar... niciodată guvernarea coordonată de Plahotniuc și el personal, nu au fost încolțite mai rău decât acum, prin adoptarea Rezoluției Parlamentului European din 5 iulie, prin care li se cere validarea mandatului primarului ales al Chișinăului, anularea votului mixt și, poate cel mai dureros, recuperarea miliardelor de la hoți, de la ei. Dovadă e și adoptarea și promulgarea în regim de urgență a legii amnistierii fiscale din 26 iulie, în fond o amnistie penală, în pofida criticilor dure venite din partea societății civile, a presei libere, a UE, SUA, FMI, Banca Mondială, Consiliul Europei”, a spus Andrei Năstase.

În aceste condiții, dacă ne dorim schimbarea în bine a țării, revenirea ei și a noastră la normalitate, trebuie să fim:

-mai mulți ca niciodată, -mai determinați ca niciodată, - mai convingători ca niciodată, pentru ca poliția și armata să treacă de partea poporului și să nu mai plecăm din stradă până când nu abdică uzurpatorul Plahotniuc și vasalul său Dodon.

Astfel, Andrei Năstase a făcut un apel:

„Fac apel la mobilizare maximă. E de datoria noastră să ne apărăm țara în mod pașnic și civilizat. Programul nostru e simplu: abrogarea legilor votului mixt; abrogarea amnistiei fiscale; anchetarea si recuperarea miliardului furat; validarea mandatului primarului ales al Chisinaului. Să fie clar pentru toată lumea: la fel ca și în aprilie 2009, unicul interesat de producerea violentelor este uzurpatorul puterii de stat, Plahotniuc. Îl putem opri? DA!Doar fiind foarte mulți și determinați”, a spus liderul Platformei DA.

„Fac apel la reprezentanții instituțiilor internaționale, a mass-media autohtone și internaționale de a monitoriza de la fața locului acțiunile noastre de protest pașnic, civilizat, democratic”, a conchis Andrei Năstase.

Opinia ta contează. Comentează!