Liderii Uniunii Europene au aprobat un plan istoric menit să susţină economia UE
Externe 22 iulie 2020, 00:06 | 802

Liderii Uniunii Europene au aprobat astăzi în zori un plan istoric menit să susţină economia europeană după criză. S-a ajuns la un compromis, la capătul unui summit extraordinar, început încă vineri, la Bruxelles.

Pentru a sustine economia europeana, care trece printr-o recesiune istorica, planul prevede in total un fond de 750 de miliarde de euro. Acesta implica subventii de 390 de miliarde de euro, care vor fi alocate statelor celor mai afectate de pandemie. la capatul unui summit maraton, presedintele Consiliului European a declarat presei ca ”s-a facut un lucru bun”.

”Acordul este dovada capacitatii Europei de a actiona”, a remarcat in context presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, multumind pentru eforturile celor 27 in scopul ajungerii la un compromis. Romania va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro, a declarat la Bruxelles Klaus Iohannis.

Este o schimbare istorica a Europei, considera presedintele Frantei, Emmanuel Macron, unul dintre autorii planului de redresare. Premierul italian Giuseppe Conte, a carui tara este una dintre cele mai afectate de pandemie, s-a declarat multumit de planul ''ambitios', ceea ce in opinia sa ii va permite Italiei sa combata criza cu ''forta si eficienta''. 

Opinia ta contează. Comentează!