Image-Description
Mesajul lui Candu către manifestanți: Alegerile rămân nevalidate, votul mixt nu va fi anulat, nu pierdeți timpul cu proteste
Sport 19 iulie 2018, 12:55 | 4804

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat ferm că sistemul electoral mixt nu va fi anulat, iar protestele sunt o pierdere de timp. Totodată, acesta a dat de înțeles că alegerile din Chișinău rămân nevalidate.

„Trebuie să înţeleagă absolut toţi cetăţenii, inclusiv cei care sunt astăzi la protest că sistemul mixt nu va fi anulat şi că următoarele alegeri se vor desfăşura în baza sistemului mixt. Să se pregătească pentru sistemul mixt, să-şi identifice candidaţi în circumscripţii, să intre în competiţie politică privind electorala şi mai puţin cu pierderea timpului, chiar dacă e democratic, legat de protest”, a spus Candu.

Referindu-se la invalidarea alegerilor, Candu a spus că Parlamentul a luat deja atitudine atunci când a votat crearea unei comisii care timp de 60 de zile va documenta situaţia creată.

Precizăm că în aceste clipe în faţa legislativului se desfăşoară un protest. Oamenii continuă valul de proteste lansat după anularea alegerilor din Chişinău. În acest mod, se cere validarea scrutinului local, anularea sistemului mixt, tragerea la răspunderea a judecătorilor care au invalidat alegerilor şi îndeplinirea Rezoluţie Parlamentului European.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie