Grantul UE pentru o familie din raionul Căușeni
Economic 29 mai 2019, 20:48 | 2848

Au renunțat la viața de oraș și s-au retras la sat, pentru a continua o tradiție milenară. Trei oameni, membri ai unei familii, au cumpărat câteva mioare și s-au făcut gospodari cu o stână în satul Ucrainca, raionul Căușeni. Acum doi ani, și-au modernizat procesul de producție datorită unui credit primit din partea structurilor Uniunii Europene.

Afacerea a fost pusă pe roate de către Sergiu Stefanco și soția sa, Zinaida. El - militar, ea - angajată într-un magazin de lux din Chișinău. Ideea de a pleca din oraș, în favoarea unui trai la țară, îi aparține cumnatului lor, Andrei Babenco.

Povestea de succes a început cu 10 oi și un berbec.

Responsabil de calitatea produsului este Andrei Babenco. Acesta spune că după ce a primit creditul european și a procurat toate utilajele necesare, a apărut și satisfacția de la muncă.

Zinaida Ștefanco spune că sprijinul oferit de Uniunea Europeană a fost o mare surpriză pentru ea.

Programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților mediului de afaceri, ai societății civile și autorităților locale în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor și infrastructurii sociale. 

Opinia ta contează. Comentează!