Au primit salarii mai mici
Social 7 martie 2019, 19:44 | 2132

Reforma salarizării, inițiată de Partidul Democrat, s-a făcut pentru electorală. Este convingerea corpului didactic al Universității Agrare din Moldova, care s-a pomenit brusc mai sărac decât a fost până la promisiunile guvernării. Dezamăgiți, profesorii vorbesc despre o mare inechitate. În replică, reprezentanții partidului de la putere spun că la mijloc este o eroare a contabilității.

Șefa catedrei Business și Administrare, Aurelia Litvin, susține că după implementarea reformei salariilor, mai mulți profesori au primit o leafă mai mică decât cea promisă.

Pentru a mai reduce cumva din gravitatea problemei, administrația universității a decis să taie din orele de curs ale profesorilor. Unii, care au vechime de 10 ani și mai mult, sunt dezamăgiți. Alți profesori cred că inițiativa PD nu a fost decât o promisiune electorală.

Administrația universității ar mai fi încercat să găsească soluții, însă acestea nu au fost acceptate.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, susține că problema nu ține de reforma în sine. Potrivit lui Gamurari, contabilii instituției de învățământ nu ar fi calculat corect salariile angajaților.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Angela Mutruc, nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta subiectul. Reforma salarizării, inițiată de Partidul Democrat, a fost pusă în practică pe data de 1 decembrie trecut.

Opinia ta contează. Comentează!