Alina Russu, luată la întrebări
Politic 16 mai 2018, 19:33 | 5459

Există premise ca alegerile locale şi parlamentare din Republica Moldova să fie fraudate. Este concluzia invitaţilor ediției de aseară a emisiunii "Ora expertizei", după ce au vorbit în direct cu preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu. Funcţionara a fost întrebată despre şedinţa cu scandal de la CEC, atunci când, împreună cu alţi patru membri ai instituţiei, a respins contestaţia privind înregistrarea candidatei pentru funcția de primar al capitalei Silvia Radu. Asta chiar dacă au fost prezentate dovezi de fraudare în procesul de colectare a semnăturilor.

Pentru a-i aminti Alinei Russu despre şedinţa CEC, în cadrul căreia dovezile aduse de către membrul aceleiași instituții, Sergiu Gurduza, privind fraudarea semnăturilor pentru Silvia Radu, au fost ignorate, a fost difuzată o parte din înregistrarea acelei întruniri. Cu toate acestea, preşedinta CEC a continuat să... "reitereze".

Ştefan Gligor susține că, în aceste condiţii, există toate premisele pentru ca alegerile locale şi parlamentare să fie fraudate.

Opinia ta contează. Comentează!