Și-a revenit din comă de ziua ei
Social 6 decembrie 2018, 20:37 | 1218

O femeie din raionul Ungheni şi-a revenit după 10 zile de comă. Acest lucru s-a întâmplat ieri, chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani. Echipa de medici de la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 din Chișinău, care a luptat pentru viaţa Zinaidei, i-a adus în dar un tort şi baloane. Doctorii spun că femeia s-a născut a doua oară. În continuare, urmăriți un subiect realizat de colegii noștri de la emisiunea „Fii sănătos”.

Zinaida, originară din raionul Ungheni, a avut parte de o interventie chirurgicala nereusita, iar atunci când starea ei de sanatate a devenit extrem de gravă, a fost transferată prin serviciul AVIASAN din raionul Ungheni la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1. Era în Comă gr. IV, Șoc septic. Sepsis. MODS (Sindrom de disfuncție multiplă de organe). Pneumonie septică, ARDS (Sindrom de detresă respiratorie acută), Insuficiență hepatorenală, Edem cerebral, CID (Sindromul coagulării diseminate a sângelui).

Timp de 10 zile, pacienta s-a aflat în comă, fiind investigată multidirecțional. În ziua a 11-a, chiar la împlinirea celor 35 de ani, Zinaida şi-a revenit din comă.

Colectivul Spitalului Clinic Municipal nr.1 a sărbătorit alături de pacientă a doua ei zi de naştere.

În doar câteva zile Zinaida va fi externată. Şi pentru că Dumnezeu i-a mai dat o şansă la viaţă, vrea să trăiască intens fiecare clipă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie