Image-Description
Hahn, întrevederi cu Filip și liderii opoziției: Problema alegerilor trebuie clarificată în contextul alocării asistenței UE
Politic 4 iulie 2018, 14:40 | 2067

Legalitatea invalidării alegerilor pentru Primăria Chișinău trebuie să fie clarificată inclusiv în contextul alocării pe viitor a asistenței Uniunii Europene. Este declarația Comisarului UE pentru Vecinătate Europeană și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, care a avut întrevederi separate cu premierul Pavel Filip, dar și cu liderii opoziției de la Chișinău, Andrei Năstase și Maia Sandu.

De cealaltă parte, Serviciul de presă al Guvernului a anunțat, cu referire la asistența macrofinanciară din partea UE, că „decizia privind transferul primei tranșe sau suspendarea acesteia nu sunt luate”.

„Am avut o discuție bună cu reprezentanții importanți ai opoziției din Moldova. Împărtășesc îngrijorarea privind invalidarea netransparentă a alegerilor locale din Chișinău, care subminează încrederea cetățenilor moldoveni în instituțiile statului și provoacă supărări”, a comentat Johannes Hahn pe contul său de Twitter.

După întrevederea cu Johannes Hahn putem afirma cu certitudine că la Bruxelles există o stare acută de îngrijorare cu privire la invalidarea alegerilor și derapajele guvernării de la principiile democratice, a comentat Maia Sandu.

„Uniunea Europeană nu va sprijini un regim antidemocratic și anticetățenesc, iar consecințele nefaste nu vor întârzia să apară. Comportamentul iresponsabil al guvernării îndepărtează Moldova de UE. Noi, toți cetățenii Republicii Moldova, trebuie să ne opunem instaurării unei dictaturi și izolării țării noastre de Europa”, a declarat președinta PAS.

Johannes Hahn a avut discuții și cu premierul Pavel Filip, pe care l-a atenționat că legalitatea deciziei privind anularea alegerilor trebuie să fie clarificată inclusiv în contextul alocării pe viitor a asistenței UE pentru țara noastră.

„Mi-am exprimat îngrijorarea profundă față de evoluțiile politice recente din Moldova; legalitatea invalidării alegerilor pentru Primăria Chișinău trebuie să fie clarificată inclusiv în contextul alocării pe viitor a asistenței Uniunii Europene”, a spus comisarul european.

De cealaltă parte, Serviciul de presă al Guvernului informează că „decizia privind transferul primei tranșe sau suspendarea acesteia nu sunt luate” și că „potrivit oficialului european, situația este prea fierbinte acum și neclară pentru a lua astfel de decizii și urmează a fi analizată la calm pentru că are multe semne de întrebare”.

Opinia ta contează. Comentează!