Image-Description
Kovesi, după revocarea de la șefia DNA: „Episodul de astăzi nu este o înfrângere; Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”
Externe 9 iulie 2018, 15:10 | 2244

Laura Codruța Kovesi a declarat că a luat act de revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA din România, după ce decizia de revocare a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie Digi24.ro.

Laura Codruţa Kovesi a declarat, după revocarea sa, că justiţia din România trece printr-un moment dificil, mai ales din cauza modificărilor legilor justiţiei în Parlament, "deoarece vor protecţie pentru trecut, prezent şi viitor".

„Președintele României a emis decretul de revocare. Așadar, mandatul meu încetează începând de astăzi. Ca fost procuror șef al DNA, tot ce am realizat sau nu am consemnat într-un raport care va fi făcut public în cel mai scurt timp. În ceea ce privește procedura de revocare, vă reamintesc, CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de Toader sunt o parte nereale, o parte neîntemeiate. Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: va exista o subordonare discreționară a procurorului șef față de Ministrul Justiției?”, a declarat fost șefă a DNA.

„Voi rămâne procuror. Aș dori să adresez un mesaj colegilor mei, prezenți sau în birouri și lucrează și totodată Ministerului Public: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, pentru profesionalism. Am dovedit că legea este egală petru toți. Am făcut investigații pentru persoane care păreau de neatins. Episodul de astăzi nu este o înfrângere. Voința politică nu este pentru o justiție eficientă, este pentru încălcarea justiției. În final, am un mesaj: corupția poate fi învinsă”, și-a încheiat mesajul Kovesi, fiind aplaudată de angajații de la DNA.

Opinia ta contează. Comentează!