Citiți mâine în Jurnal de Chișinău
Jurnal de Chişinău 2 mai 2019, 21:48 | 1113

Care sunt principalele subiecte din editia de maine a saptamanalului „Jurnal de Chisinau”, aflam de la colega noastra Victoria Popa.

Tot mai multe voci confirma existenta problemelor financiare in institutiile de invatamant de stat. Universitatile, colegiile, scolile profesionale si centrele de excelenta au bugete mici, care nu le permit sa supravietuiasca pe durata anului de studii. Organizatiile sindicale sustin ca institutiile vizate pot plati salariile doar sase–opt luni ale anului curent.

Au inceput lucrarile la gazoductul Ungheni–Chișinau. Ministerul Economiei a anuntat ca proiectul va fi gata pana la sfarsitul anului curent. Expertii in domeniul energeticii sunt insa sceptici in privinta realizarii acestui plan. Au spus mai intai ca il termina in 2016, apoi in 2017, 2018 si, acum – in 2019. La sfarsitul anului curent, Republica Moldova trebuie sa semneze un alt contract cu Gazpromul. Victor Parlicov, expert in energetica, a spus ca e convins ca gazoductul Ungheni–Chisinau nu va fi terminat in termenul stabilit. Prin urmare, vom intra in aceste negocieri fara alternativa. In asemenea conditii, vom fi obligati sa acceptam contractul impus de Gazprom, prin care se finanteaza regimul separatist de la Tiraspol.

Tot in paginile ziarului cititi si un interviu cu Maria Sarabas. In acest an, interpreta este implicata in mai multe activitati culturale. Cu o saptamana inainte de Pasti, a fost la a 22-a editie a Festivalului „Duminica, de Florii”, organizat la Caslita-Prut – satul natal al artistei poporului. Aflati cum a sarbatorit cunoscuta interpreta Pastele si ce spune despre nepoata sa, Mariuta, care a inceput sa cante unele piese de-ale bunicii. Mariuta, de doar 6 ani, a avut si o premiera de succes la una din televiziuni, cu piesa „Un’te duci tu, mielule?” pe versurile lui Adrian Paunescu.

Opinia ta contează. Comentează!