Se scaldă în lacuri, deși e interzis
Social 30 iunie 2020, 21:25 | 1111

Deși Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a interzis ieri scăldatul în lacurile din Chișinău până pe 15 iulie, astăzi am surprins mai mulți oameni care se bălăceau în apă. Unii ne-au spus că nu știau despre noua regulă. Nici polițiștii care patrulau în zonă nu au interzis nimănui să se scalde. Abia după ce echipa noastră a început să filmeze, oamenii au fost îndemnați să iasă la mal.

În această după-amiază, lacul din parcul „La Izvor” era plin de lume. Tineri, vârstnici, copii, toți se scăldau. Unii ne-au spus că nu au știut despre faptul că scăldatul este interzis.

Oamenii ne-au mai spus că nimeni nu le-a interzis să se scalde și că nu există niciun panou pe care ar fi scris acest lucru.

Alții au recunoscut că știu despre faptul că scăldatul este interzis.

Deși în zonă erau câțiva polițiști, ei nu au anunțat pe nimeni că scăldatul este interzis. Abia după ce echipa noastră a început să filmeze, ei le-au cerut oamenilor aflați la odihnă să iasă din apă.

Interdicția i-a cam nemulțumit pe unii oameni.

Potrivit hotărârii din 29 IUNIE a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a capitalei, până pe 15 iulie este interzisă activitatea cluburilor de noapte, aflarea în locuri publice, păduri, parcuri, alei, plaje în grupuri mai mari de trei persoane, dar și vizitarea zonelor de agrement, a terenurilor de joacă și de sport. De asemenea, oamenii care au peste 63 de ani pot să iasă din casă doar dacă au o necesitate stringentă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie