Protest la concertul Șor, în Veneția
Politic 22 octombrie 2018, 18:32 | 1747

Moldovenii din Veneția au huiduit-o duminică pe primărița de la Jora de Mijloc, Marina Tauber, vicepreședinte la Partidul Șor. Mulțimea a scandat „Unde-i miliardul?”, „Șor la pușcărie” și „Jos mafia”, înainte să înceapă un concert pentru diasporă, organizat de formațiunea primarului de Orhei. În același timp, mai mulți moldoveni din Germania și-au exprimat solidaritatea cu ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic, cerând eliberarea acestuia din arest.

Pentru a fi înțeles de către toți locuitorii din Veneția, unul dintre protestatari, Mihai Druță, deputat în primul Parlament, a vorbit în limba italiană.

La manifestație au participat moldoveni veniți din mai multe orașe, afirmă președintele Asociației moldovenilor creștini în Italia, Constantin Chicu.

La manifestație au participat moldoveni veniți din mai multe orașe, afirmă președintele Asociației moldovenilor creștini în Italia, Constantin Chicu.

La manifestație au participat moldoveni veniți din mai multe orașe, afirmă președintele Asociației moldovenilor creștini în Italia, Constantin Chicu. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a participat la manifestație, a spus că protestează, oriunde merge, față de ce se întâmplă în Republica Moldova.

Potrivit unei postări pe Facebook, fostul ofițer în rezervă, Gheorghe Petic, afirmă că a fost ținut în izolatorul Inspectoratului de Poliție Nisporeni în condiții inumane - timp de două zile nu a avut acces la apă și nici la toaletă nu a putut merge. În celulă era frig. S-a învelit cu zdrențe, pline de păduchi. Totodată, Petic scrie că nu a ieșit la plimbare, pentru că nu avea cine să-l conducă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Cristina Vicol, a spus că va reveni cu explicații. 

Opinia ta contează. Comentează!