Invitat în emisiune, autorul materialului publicat de RISE Moldova, Ion Preașcă, a mărturisit că acesta este doar primul episod dintr-o investigație amploarea căreia ar putea fi mult mai mare.

Fosta judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău Domnica Manole susține că ceea ce a scos la iveală investigația este foarte grav.

Deputatul Dinu Plângău spune că deși știa că membrii Platformei DA sunt interceptați, nu se aștepta ca vizat să fie un număr atât de mare de persoane.

Cei care au comis aceste abuzuri trebuie să fie pedepsiți, spune fosta judecătoare Domica Manole.

O reacție cu privire la interceptările scoase la iveală de RISE Moldova a avut și ministrul de Interne, Andrei Năstase. El a declarat că subiectul este o prioritate a sa, pe care a discutat-o și cu premierul Maia Sandu.

Potrivit unei investigații RISE Moldova, în ultimii ani, autoritățile au desfășurat o adevărată campanie de interceptare și filare a persoanelor incomode fostei guvernări. Operațiunea s-a desfășurat sub paravanul a trei dosare penale trase la indigo, pornite în baza unor mesaje publicate pe Facebook sau declarații făcute la conferințe de presă. Sub lupa procurorilor și a polițiștilor au nimerit 52 de persoane, inclusiv politicieni, avocați, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști. RISE Moldova a obținut un set de date care arată amploarea operațiunii. Este vorba despre aproape 600 de proiecte de ordonanțe, demersuri, procese-verbale, încheieri judecătorești și mandate de autorizare. În documente se face referire și la 205 DVD-uri cu discuții telefonice interceptate. Unora dintre cei vizați le-au fost instalate chiar și camere de supraveghere în locuințe.