Ar fi bătut și agresat verbal copiii
Social 9 noiembrie 2018, 22:12 | 2087

Ce a imprimat un gadget la o instituție preșcolară din capitală este greu de imaginat. Mama unui copil care merge la Grădinița nr.185 din sectorul Buiucani spune că a înregistrat timp de trei zile cum micuții sunt abuzați verbal și loviți de către dădacă și educatori. Pe de altă parte, angajații au evitat să comenteze învinuirile sau le-au respins, iar Ministerul Educației și Direcția de specialitate a Primăriei Chișinău au creat o comisie și au inițiat o anchetă internă.

Mihaela Maidan, mama unei fetițe de trei ani, povestește că a ascuns un gadget în hainele copilului său.

Femeia spune că s-a decis să înregistreze tot ce se întâmplă la grădiniță după ce, la doar o săptămână de când a început să frecventeze instituția preșcolară, fiica ei i-a spus că este bătută de către dădacă

Mihaela Maidan ne-a mai spus că se teme să-și ducă fiica la grădiniță și o ține acasă. Înregistrările le-a făcut publice pentru ca alți părinți să fie prudenți, adaugă ea.

Dădaca învinuită a ignorat întrebările reporterului Jurnal TV.

Iar una dintre educatoare ne-a spus că nu a fost prezentă la astfel de discuții, care sunt în înregistrările audio.

Directoarea Grădiniței nr. 185 ne-a confirmat însă că vocea din înregistrări este a ajutorului de educator.

În același timp, un părinte a venit înfuriat la grădiniță pentru a-și lua copilul. El ne-a spus că a văzut vânătăi pe corpul fiului său, dar nu știa de unde au apărut. Situația a devenit mai clară atunci când a ascultat înregistrările, unde se auzea că fiul său ar fi fost bătut, afirmă el.

Un alt părinte nu crede însă că dădaca este de vină.

Direcția Generală Educaţie,Tineret şi Sport a Primăriei Chișinău a inițiat o anchetă internă.

Totodată, a fost creată o comisie intersectorială, din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copiilor, care va analiza situația creată.

Opinia ta contează. Comentează!