Slusari: S-a furat mai mult de un miliard
Economic 22 august 2019, 19:26 | 2333

Preşedintele comisiei parlamentare care se ocupă de investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, susţine că din cele trei bănci falimentare nu s-ar fi furat doar un miliard, ci mult mai mult. El nu a precizat despre ce sumă este vorba, spunând doar că cifrele sunt, cităm, „groaznice”.

Totodată, ieri, a fost audiat fostul ministru al Finanțelor Anatol Arapu. El le-ar fi declarat membrilor comisiei de anchetă că Banca Națională a Moldovei era informată în permanență despre ceea ce se întâmpla în sistemul bancar din republică.

În consecință, comisia parlamentară a trimis o solicitare către Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional pentru a vedea rezultatele expertizelor efectuate de aceste instituții, în anii 2013 - 2014, în cele trei bănci devalizate. Fosta șefă a „Victoriabank” Natalia Politov-Cangaș nu s-a prezentat la audieri și a fost invitată repetat. Ea ar urma să fie audiată săptămâna viitoare, pe 28 august, la ora 10. În privința audierii fostului premier Vladimir Filat, membrii comisiei de anchetă nu au decis deocamdată când se va întâmpla acest lucru. 

Opinia ta contează. Comentează!