Image-Description
Maia Sandu: Miliardul vine înapoi! Dar nu ca ban întors cetăţenilor în buget, ci ca proprietate a celor care l-au furat
Politic 26 iulie 2018, 14:40 | 3938

Controversatele măsuri fiscale, incluse de urgență pe agenda Parlamentului, reprezintă încă un cui în Acordul de Asociere, consideră președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

„Stimaţi cetăţeni, miliardul vine înapoi! Doar că nu va veni ca ban întors cetăţenilor în bugetul public, ci ca proprietate a celor care l-au furat”, a spus liderul PAS, cu referire la proiectul legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală.

„Guvernarea şi-a dat arama pe faţă şi a recunoscut astfel că este implicată în "furtul secolului". Anume aceasta este esenţa celor trei legi (282, 283, 284) incluse hoţeşte, în câteva ore, fără consultare publică, cu încălcarea gravă a unor proceduri elementare, pentru a fi votate de urgență în Parlament”, a declarat Maia Sandu.

În opinia președintei PAS, sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal se ascunde o banală spălare de bani şi o legalizare a banului furat de la popor.

„Anul trecut, un proiect asemănător a fost respins în urma presiunii partenerilor de dezvoltare, societăţii civile şi a partidelor de opoziţie. Acum însă guvernarea antipopulară a decis să meargă până la capăt şi să bată încă un cui în Acordul de Asociere. Ei au nevoie urgent de aceşti bani pentru a se menţine la putere, pentru a corupe electoratul şi a frauda definitiv alegerile. ACUM trebuie să ne împotrivim acestui abuz şi să obţinem restituirea miliardului cetăţenilor, și nu grupului de hoţi care se află azi la guvernare”, a mai spus Maia Sandu.

Proiectul legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală prevede că persoanele fizice pot declara voluntar bunurile nedeclarate, acestea vor trebui să indice sursa venitului și să achite o taxă de 3% din valoarea bunurilor liberalizate până la 10 decembrie 2018.

Guvernanții susțin că nu vor putea beneficia de declararea voluntară a bunurilor funcționarii publici, cei care au deținut funcții publice după anul 2009.

Opinia ta contează. Comentează!