Polițist implicat în bătaie, la sediul PD
Social 20 iulie 2018, 19:40 | 3871

Sergiu Bradu, polițistul implicat în bătaia din fața unui club de noapte din Chișinău, care s-a soldat cu moartea unui tânăr, continuă să activeze în structurile Ministerului de Interne. Reporterii portalului Crime Moldova l-au surprins pe Bradu în curtea sediului Partidului Democrat, în timp ce alunga o femeie care protesta acolo. Polițistul a refuzat să vorbească despre conflictul fatal pentru Serghei Bejenari. Nici la a doua încercare, polițistul nu a vrut să vorbească.

Portalul Crime Moldova scrie că, potrivit unor martori ai conflictului, acesta ar fi început în incinta clubului de noapte între luptătorul de K1 Aurel Ignat și Sergiu Bradu, iar gardienii le-au cerut să părăsească localul. Bradu a fost la înmormântarea prietenului său, Serghei Bejenari, care a decedat în urma bătăii. Atunci, polițistul avea un ochi vânăt, menționează aceeași sursă.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției a declarat că în urma acestui caz a fost inițiată o anchetă internă, care a stabilit că Bradu se afla în local în afara orelor de muncă și că nu ar fi comis abateri cu caracter disciplinar.

Procuratura Generală a anunțat joi că a trimis în judecată cauza penală pe numele luptătorilor de K1 Aurel Ignat și Mihai Pârgaru. Sergiu Bradu are calitatea de martor în acest dosar. Bătaia fatală a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai, în fața unui club de pe bulevardul Dimitrie Cantemir. Procurorii spun că inculpaţii, împreună cu un complice, i-au aplicat multiple lovituri lui Serghei Bejenari. Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri la cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În dimineața zilei de 19 mai, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală pentru excluderea unui hematom și a fost internat în Secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, el a murit.

Prima persoană reținută în acest caz a fost Mihai Pârgaru, care face parte din clubul deputatului PD Constantin Țuțu. În mai multe fotografii, acesta apare alături de Țuțu, într-un tricou cu inițialele PDM. Ulterior, a fost reținut și Aurel Ignat. El este campion european la Muay Thai și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Muay Thai.

Tot el este deținătorul centurii de campion, în categoria de 85 de kilograme, după ce Constantin Țuțu și-a încheiat cariera sportivă. Atunci, Țuțu anunța că lasă centura pe mâna prietenului său, Aurel Ignat. Pârgaru și Ignat se află în arest preventiv. A treia persoană, Eugeniu Deliu, învinuit de complicitate, este căutat de poliţie, iar dosarul lui va fi examinat într-un proces separat. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie