Nadejda Roșcovanu, jurnalista anului
Social 7 decembrie 2018, 20:59 | 2585

Colega noastră Nadejda Roşcovanu, fotoreporter la săptămânalul „Jurnal de Chișinău”, se numără printre „Jurnaliștii anului 2018”. Ea a fost desemnată câștigătoare la categoria „Fotografie” în topul elaborat de Clubul de Presă din Chișinău.

Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei au desemnat aseară „Jurnaliștii anului 2018”, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a 24-a. Au fost oferite nouă premii la șase categorii. Printre laureați este și Nadejda Roșcovanu, fotoreporter al ziarului „Jurnal de Chișinău”. Ea a fost premiată pentru imaginile care au reflectat procesul de expulzare a celor șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”.

La aceeași categorie a mai fost premiat fotoreporterul Andrei Mardari de la Agenția „Moldpres”. Printre „Jurnaliștii anului” se mai numără Natalia Sergheev de la Radio Europa Liberă, Marina Ciobanu și Viorica Tătaru de la „Ziarul de Gardă”, Nicolae Cușchevici, Liuba Șevciuc și Olga Ceaglei, de la RISE Moldova, precum și Polina Cupcea, de la portalul „Oameni și kilometri”. Tot aseară au fost premiați: redacția NewsMaker.md, Stela Dănilă, de la TVR Moldova, și Tatiana Mitrofan, de la ziarul „Observatorul de Nord” din Soroca. De asemenea, în cadrul Galei Clubului de Presă au fost acordate șase premii speciale. De unul dintre ele s-a învrednicit postul TV8, la categoria „Evoluția anului”. „Speranța anului” a fost declarat un reporter de la ziarul „SP” din Bălți. Alina Andronache, autoarea ”Vlogului unei mame feministe”, a fost recompensată la categoria „Cel mai bun vlog/blog”. Portalul Nokta.md de la Comrat a fost premiat pentru cea mai bună reflectare a realităților din regiunile Republicii Moldova. Campania „Generația Unirii” de la TVR Moldova a fost declarată „cel mai bun proiect media”. Iar premiul de excelență a fost oferit lui Tudor Iașcenco, directorul ziarului „Cuvântul” din Rezina.

Gala ”Jurnaliștii anului ” este organizată din 1995. În acest an, evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul financiar al Suediei și al Misiunii OSCE în Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie