Proteste față de violențele asupra femeilor
Externe 11 mai 2018, 14:06 | 1442

Mii de tineri au protestat la Madrid față de violenţele cărora le cad victime - femeile. Se întâmplă în contextul unei recente condamnări, prea clemente, a unor bărbați acuzați de viol, fapt care a generat indignări și proteste masive în Spania, la nivel național.

Mii de studenți, între care și o mulțime de tinere au ieșit din nou pe străzi pentru a susţine presupusa victimă a unui viol în grup, în timpul festivalului San Fermin din Pamplona, de acum doi ani. Totodată, manifestanții au condamnat abuzurile ale căror victime sunt femeile.

Deși procurorii au cerut pedepse cu închisoarea de 20 de ani pentru fiecare dintre acuzați, ei au primit doar câte 9 ani cu executare, după ce a fost schimbată încadrarea faptei, de la viol la abuz sexual. Decizia tribunalului din nordul Spaniei, privind cazul celor cinci indivizi, a stârnit un val de revoltă și critici la adresa modului în care a fost administrată justiția în acest caz. Grupul de bărbați judecați, supranumit „Haita de lupi”, a scandalizat Spania pe fondul creșterii numărului de agresiuni sexuale în timpul renumitului festival, în care taurii aleargă pe străduțele vechi ale Pamplonei.

Opinia ta contează. Comentează!