Comisia pentru evaluarea legii, criticată

Comisia de resort a Parlamentului va efectua o expertiză a legislației electorale, care a stat la baza invalidării alegerilor din Chișinău. Printr-o decizie a majorității parlamentare, membrii comisiei urmează să vină cu propuneri de îmbunătățire a actului normativ. Inițiativa a provocat critici din partea opoziției, care afirmă că puterea aruncă praf în ochi cetățenilor și partenerilor de dezvoltare. "Eliberați justiția din captivitate", a fost îndemnul fracțiunii PLDM.

Autorii proiectului sunt deputații din grupul PPEM și cei ai PD, inclusiv Andrian Candu. Documentul prezentat de către Valeriu Ghilețchi a stârnit un val de replici.

În final, proiectul a fost adoptat de majoritatea parlamentară. Comisia parlamentară juridică are la dispoziție 60 de zile pentru a veni cu o soluție. Invalidarea alegerilor locale noi în Chișinău a generat proteste stradale de amploare și reacții dure la nivelul Uniunii Europene, care a decis să amâne acordarea primei tranșe din asistența macrofinanciară prevăzută pentru Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!