Protestul diasporei române, blocat
Externe 19 iulie 2018, 15:30 | 1800

Protestul de amploare, planificat de către românii din diasporă pentru data de zece august, la București, bate pasul pe loc. Și asta pentru că manifestația nu a primit aviz din partea primăriei Capitalei. Totuși, organizatorii manifestației împotriva Guvernului Dăncilă și a coaliției PSD-ALDE susțin că mitingul va avea loc oricum.

Primăria Bucureștiului își justifică refuzul de a da autorizaţie pentru mitingul din zece august pe motiv că s-ar încălca un articol din lege, care prevede că adunările publice trebuie să se desfăşoare fără să afecteze transportul în comun sau funcţionarea instituţiilor publice. Românii din diasporă se declară nemulţumiţi de decizia municipalităţii şi se întreabă de ce protestul PSD din 9 iunie nu a intrat sub incidenţa aceluiaşi articol din lege. Ei au dat de înţeles că protestul va avea loc oricum.

Românii stabiliți peste hotare, în ţări precum Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania, s-au mobilizat pe rețelele de socializare încă acum o luna şi au anunţat că vor organiza un mare protest împotriva guvernului Dăncilă și a coaliției PSD-ALDE. Până în acest moment, mii de români din străinătate și-au anunțat prezența la București pe 10 august pentru a spune NU corupților și a modificării legilor justiției.

Opinia ta contează. Comentează!