Procesul cu Țuțu, amânat
Social 8 martie 2018, 19:15 | 3939

Încă o ședință amânată în dosarul Alexei Veretco, bărbatul care a fost omorât în aprilie 2012 lângă un restaurant din Codrii Orheiului. La Curtea de Apel Chișinău urma să continue examinarea cauzei în care figurează și deputatul PD Constantin Țuțu, însă doi dintre inculpați au refuzat să se prezinte. Procurorul de caz a solicitat să fie luate măsurile ce se impun pentru ca procesul să nu fie tergiversat.

La începutul ședinței, instanța a anunțat că unul dintre judecători a fost înlocuit. Astfel, în locul judecătoarei Elena Cobzac, promovată la Curtea Supremă de Justiție, va fi Galina Moscalciuc, venită recent de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Ulterior, completul a constatat că doi dintre inculpați nu au fost escortați la ședință. Este vorba despre Ion Corcodel, care a fost recunoscut vinovat pentru omorul lui Alexei Veretco, și despre Oleg Pruteanu, alias Borman. Ultimul a fost achitat de prima instanță, însă este cercetat în arest preventiv într-un dosar privind traficul de droguri. Absența învinuiților a dus la amânarea ședinței. Procurorul de caz a solicitat instanței să întreprindă măsuri pentru ca examinarea dosarului să nu fie tărăgănată.

Ședința următoare a fost programată pentru 21 martie. Precizăm că noua judecătoare în dosarul privind moartea lui Alexei Veretco a făcut parte din completul care l-a condamnat pe fostul premier Vladimir Filat. Tot Galina Moscalciuc l-a judecat pe afaceristul Veaceslav Platon. Ambii sunt cunoscuți pentru declarațiile lor împotriva șefului PD, Vladimir Plahotniuc. Amintim că, în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropierea oraşului Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani. După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire penală pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi pentru huliganism. Procesul de judecată a început în 2013, iar în mai 2016, Țuțu a fost achitat de Judecătoria Orhei. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie