”Arena Chişinău” are girul CCA
Social 8 iunie 2018, 19:51 | 1881

Proiectul "Arena Chişinău", promovat insistent de PD şi televiziunile afiliate lui Vladimir Plahotniuc, este impus tuturor instituţiilor de presă electronică. Consiliul Coordonator al Audiovizualului a adoptat astăzi o hotărâre, prin care le recomandă posturilor de televiziune şi radio să difuzeze "spoturi sociale" despre benefciile, pe care le-ar aduce arena respectivă.

Subiectul privind "Arena Chişinău" a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a CCA-ului, la propunerea preşedintelui acesteia, Dragoş Vicol. Prezentat drept unul de "mediatizare a unor campanii sociale", proiectul cu iz electoral a fost discutat şi adoptat într-un ritm alert.

Aşa-numitele "pastile informative" au fost deja filmate şi montate, au durata de circa un minut şi prezintă personalităţi din sport, care spun cât de necesară este construcţia Arenei Chişinău şi câte beneficii va aduce acesta. Printre aceste personalităţi apare şi dublul campion olimpic, deputatul PD, Nicolae Juravschi.

Membrii CCA care au analizat proiectul au avut doar cuvinte de laudă, iar cel mai încântat de "spoturi sociale" a fost Dragoş Vicol.

Hotărârea privind mediatizarea gratuită a aşa-numitelor "spoturi sociale" a fost votată unanim. Aceste "pastile informative" ar urma să fie difuzate în două etape: în perioada 11 iunie -15 iulie, dar şi în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din toamnă, 1 octombrie -15 decembrie.

Inițiativa de a construi o arenă la Chișinău a fost anunțată de Vladimir Plahotniuc în luna martie, la sediul PD. Mai mulți experți au criticat modul netransparent în care a fost promovat proiectul şi necesitatea alocării unor sume mari pentru acesta. În afară de contribuția inițială a statului de 200 de milioane de lei și oferirea unui teren de 69 de hectare din comuna Stăuceni unui investitor privat, în primul an de implementare a proiectului statul va trebui să-i ramburseze acestuia până la 25% din investiții. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie