Fabrică de carduri false
Social 12 octombrie 2018, 09:46 | 954

Cinci persoane riscă să-și petreacă următorii ani după gratii. Asta pentru că ar fi fabricat și pus în circulație carduri și alte instrumente de plată false. Șeful grupării ar fi un bărbat de 33 de ani din Chișinău. Detalii aflați în cele ce urmează.

Polițiștii spun că suspecții, care erau urmăriți din anul 2017, foloseau utilaj sofisticat, de ultimă generație, și clonau carduri bancare, inclusiv codurile PIN. De asemenea, ei recurgeau la diverse modalități ilegale prin care primeau din străinătate, preponderent din statele Uniunii Europene, informații de pe cardurile unor persoane fizice care dețineau conturi bancare grase, iar mai apoi scoteau acești bani. Au fost efectuate peste 20 de percheziții, în urma cărora au fost depistate și ridicate peste 23 de mii de euro, 950 de dolari și 13 mii de lei. Cele cinci persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Suspecții riscă între patru și opt ani de închisoare.

Iar un deținut de 67 de ani, care suferea de o boală incurabilă, a murit noaptea trecută la Spitalul de Urgență din Chișinău. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, bărbatul a fost adus la tratament la închisoarea-spital Pruncul pe 1 octombrie, dar mai apoi s-a decis ca el să fie transferat la Urgență, unde starea lui s-a agravat brusc. Amintim că, acum două zile, un alt deținut de 64 de ani a decedat la Penitenciarul Pruncul, la fel răpus de o boală incurabilă, iar miercuri, un bărbat de 42 de ani, care se afla în închisoarea din Bălți, a fost găsit strangulat în celulă.

Un automobil s-a răsturnat dimineață pe strada Valea Trandafirilor din sectorul Botanica. Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, în accident a fost implicat și un microbuz, în care se afla doar șoferul acestuia. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Șoferul care va fi găsit vinovat de accident riscă șase puncte de penalizare și o amendă de 1.500 de lei.

Un bărbat de 35 de ani din capitală a fost prins chiar în timp ce fura mai multe bunuri dintr-o mașină. Individul a intrat în automobilul lăsat deschis, de unde a sustras un telefon mobil și o tabletă. Hoțul a fost reținut de către proprietarul autoturismului, care a chemat apoi poliția. S-a stabilit că suspectul a mai fost judecat pentru jafuri stradale, furturi și trafic de droguri. Acum, el a fost reținut pentru 72 de ore și riscă până la șapte ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie