”Relațiile cu UE, la cel mai prost nivel”
Politic 24 octombrie 2018, 15:22 | 1687

Niciodată, de la căderea comunismului în Republica Moldova, în aprilie 2009, relația dintre Uniunea Europeană și Guvernul de la Chişinău nu a fost atât de rea, cum este astăzi, afirmă europarlamentarul român Siegfried Mureșan. Într-un interviu pentru Balkan Insight, el evidențiază două momente care au dus la deteriorarea relațiilor Bruxelles-Chișinău.

Potrivit lui Siegfried Mureșan, Republica Moldova trece printr-o perioadă nefastă privind standardele democratice, iar încălcarea deliberată a înțelegerilor cu Uniunea Europeană din Acordul de Asociere au determinat atitudinea Bruxelles-ului față de Guvernul de la Chişinău.

Vicepreședintele Partidului Democrat Andrian Candu vede altfel starea de lucruri. Iată ce declara Candu duminică, la un eveniment al formațiunii.

Au fost două momente care au dus la etichetarea guvernării din Republica Moldova ca nefiind una proeuropeană, notează eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Alegerile libere, un sistem pluripartinic şi recunoașterea alegerilor democratice sunt chestiuni fundamentale, iar fără aceste valori europene, nimic altceva nu mai poate exista în relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, accentuează Siegfried Mureșan. Potrivit lui, toate acțiunile Partidului Democrat din Republica Moldova arată că acesta nu este un partid proeuropean. Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, nu a fost de găsit pentru a da o replică europarlamentarului Siegfried Mureșan.

Opinia ta contează. Comentează!