Candu: Lucrurile merg spre bine
Politic 13 iulie 2018, 19:28 | 18672

„Numai orbul poate spune că lucrurile nu merg spre bine în ţara noastră!”. Este declarația șefului Parlamentului, Andrian Candu, după ce a fost întrebat despre reformele realizate cu succes de actuala guvernare. Afirmația plină de optimism a lui Candu este făcută în timp ce peste 70 la sută dintre moldovenii în etate continuă să aibă o pensie care nu acoperă nici suma minimă necesară pentru asigurarea existenței.

Andrian Candu a fost rugat, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, să enumere reformele guvernării care i se par reușite. Preşedintele Parlamentului s-a lăudat cu reforma în guvern, cea financiar-bancară şi alte proiecte costisitoare ale PD-ului, lansate în an electoral şi menţinute chiar şi după suspendarea finanţării europene.

În timp ce guvernanţii ne spun că lucrurile merg spre bine, oamenii de rând o duc tot mai greu. Cu o pensie de o mie de lei mori de foame în ţara asta. I-a spus-o tranşant premierului Filip o femeie care a avut de suferit în urma deportărilor staliniste şi care a venit la depunerea de flori de la monumentul „Trenul durerii” din scuarul Gării Chișinău.

Din așa-zisa generozitate a guvernanţilor a gustat şi o bătrână de 88 de ani din Ialoveni, care e nevoită să-și vândă lucrurile pregătite pentru înmormântare doar ca să poată supraviețui. A trecut prin război și foame, a muncit zeci de ani în câmp, iar acum primește o pensie de o mie de lei. Merge în fiecare zi la Chișinău, unde așteaptă să i se cumpere prosoapele, fețele de masă sau covorașele făcute de ea în lungile nopți de iarnă.

La începutul acestui an, pensia medie în Republica Moldova era de aproximativ 1.500 de lei. În total, sunt peste 700 de mii de pensionari, dintre care în jur de 500 de mii primesc lunar o pensie care nu acoperă nici 80 la sută din minimul necesar. Şi sondajele de opinie făcute pe parcursul acestui an arată că lucrurile NU merg spre bine în ţara noastră. Rata celor care consideră că Republica Moldova se îndreaptă într-o direcție greșită variază de la un studiu la altul, dar întotdeauna depășește 70 la sută.

Opinia ta contează. Comentează!