Image-Description
Percheziţii la Centrul de sănătate Cantemir; Peste 200.000 de lei, ridicaţi de la un medic
Social 28 noiembrie 2018, 12:00 | 1287

Aproximativ 200 000 de lei, în diferită valută, au fost găsiţi de ofiţerii CNA în urma unor percheziţii, operate în biroul, domiciliul şi automobilul unui medic al Centrului de sănătate din Cantemir.

Acţiunile au avut loc în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, săvârşit de medicul ecografist, bănuit că ar fi pretins de la pacienţi sume de bani fără a le reflecta în evidenţa contabilă a instituţiei.

Potrivit materialelor cauzei, medicul ar fi organizat o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, cărora le-ar fi acordat servicii în mod prioritar, fără programare.

Pentru serviciile sale, ecografistul ar fi pretins sistematic sume de bani, fără a le include în casieria Centrului de sănătate.

În urma percheziţiilor desfăşurate de ofiţerii CNA, în biroul de serviciul al medicului au fost găsite şi ridicate peste 12 000 de lei, în automobil – 14.000 de lei, iar la domiciliu – aproximativ 50 000 de lei, 6 500 de euro şi 400 de dolari. Banii au fost ridicaţi pentru a fi stabilită provenienţa lor.

În prezent, medicul este reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat pentru abuz în serviciu.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

CNA aminteşte că, în 9 luni ale anului 2018, 40 de angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii au fost cercetaţi pentru comiterea diferitor acte de corupţie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie