Noi audieri în comisia de anchetă
Politic 15 iulie 2019, 15:37 | 1507

Fostul președinte al Băncii de Economii Viorel Bârcă și fostul șef al Consiliului de Administraţie al respectivei instituții financiare Victor Bodiu sunt aşteptaţi mâine la audieri în comisia parlamentară de anchetă privind investigarea fraudei bancare. Asta a spus președintele comisiei, Alexandru Slusari, care a făcut și totalurile activităţii structurii pentru ultimele şapte zile.

Alexandru Slusari a vorbit despre rezultatele audierilor de vineri, când la comisia parlamentară de anchetă s-a prezentat Victor Barbăneagră, fost viceministru de Finanțe în Guvernele Filat și Leancă din anii 2009-2014, bănuit în dosarul BEM.

Alexandru Slusari a atras atenţia că la audieri a fost invitat şi Igor Corman, fost președinte al Parlamentului în perioada producerii fraudei bancare, dar el nu s-a prezentat. Astfel, Corman a fost invitat repetat pentru ziua de mâine, când sunt aşteptaţi şi fostul șef al Băncii de Economii Viorel Bârcă, precum și fostul președinte al Consiliului de Administraţie al acestei instituții financiare Victor Bodiu. Alexandru Slusari a mai declarat că membrii comisiei parlamentare de anchetă planifică să finalizeze procesul de audieri până la sfârşitul lunii iulie.

Astfel, după încheierea audierilor, comisia de anchetă va pregăti, în august, un raport amplu, care va reda cronologic etapele devalizării sistemului bancar începând cu anul 2011. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie