DNA are un nou șef interimar
Externe 12 iulie 2018, 15:10 | 1635

”Lupta anticorupţie va continua cu fermitate în România”. Este declarația procurorului general al țării, Augustin Lazăr, făcută în cadrul ceremoniei de predare a mandatului noului şef interimar al DNA, Anca Jurma. Delegată să conducă pentru o perioadă de şase luni, ea a afirmat că DNA va trebui să rămână în continuare o instituție puternică.

Augustin Lazăr consideră că Anca Jurma este un procuror cu experienţă, o persoana potrivită de care este nevoie acum la DNA.

Totodată, Lazăr a ținut să-i mulțumească Laurei Codruţa Kovesi pentru rezultatele obținute în cadrul DNA.

Augustin Lazăr a precizat că nu poate fi uitat faptul că motivele revocării Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție generează îngrijorare printre magistraţi în legătură cu independenţa lor. Amintim că luni, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de demitere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, invocând respectarea deciziei în acest sens a Curții Constituționale. Ieri, procurorul general al țării a decis ca începând cu 11 iulie, Laura Codruța Kovesi va deține funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului General, unde va avea atribuții pentru implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție.

Opinia ta contează. Comentează!