Peste 1400 de morți în Indonezia
Externe 3 octombrie 2018, 14:35 | 1535

Bilanțul victimelor în urma cutremurului din Indonezia, urmat de un tsunami devastator, crește de la o zi la alta. Numărul morților a trecut de 1.400. O problemă a devenit și erupția unui vulcan.

Erupţia vulcanului Mount Soputan a creat un nor de fum care s-a răspândit la 6.000 de metri înălţime. Astfel a fost emisă o avertizare de trafic aerian îngreunat din cauza cenuşei din aer. Autorităţile anunță că deocamdată nu a fost dispusă evacuarea localnicilor. Potrivit experților, erupţia a fost provocată de cutremurul cu magnitudinea de 7.5 grade pe Richter, produs vineri. Între timp, în Indonezia continuă căutarea victimelor de sub ruine.

Aproximativ 2.500 de persoane au fost internate cu răni grave, iar peste 60 de mii au fost obligate să îşi părăsească locuinţele din oraşul Palu, cel mai afectat în urma seismului. Supravieţuitorii se confruntă cu lipsa de apă potabilă, mâncare şi electricitate.

Bilanţul victimelor este aşteaptat să crească, având în vedere că cel puţin două cartiere din oraşul Palu au devenit inaccesibile în urma seismului şi autorităţile nu au reuşit încă să verifice zona. Reprezentanţii Crucii Roşii au anunţat că peste un milion și jumătate de oameni au avut de suferit în urma acestor calamități naturale

Opinia ta contează. Comentează!