S-a stins din viață pe patul de spital
Social 13 iulie 2018, 19:25 | 1297

Un băiat de patru ani din raionul Florești a murit aseară la Institutul Mamei și Copilului din capitală, unde a fost adus după ce s-a intoxicat cu ciuperci culese din pădure. Sora sa, de opt ani, este internată în Secția Reanimare a aceluiași spital, starea ei fiind gravă. Iar mama celor doi micuți se află în stare critică la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău. Potrivit Ministerului Sănătății, de luni până azi, cu ciuperci s-au intoxicat 11 adulți și șase copii din mai multe localități ale republicii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, cei doi frați au fost aduși luni la Chișinău în stare extrem de gravă.

Mama celor doi copii este internată în Secția Toxicologie a Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Starea ei de sănătate s-a ameliorat puțin, însă rămâne în continuare critică, spun medicii.

Șeful Secției Toxicologie a Spitalului „Sfânta Treime”, Adrian Pâslaru, le recomandă tuturor să nu consume ciuperci necunoscute, iar dacă s-au intoxicat - să meargă îndată la medic.

În Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime" sunt internați 15 oameni intoxicați cu ciuperci culese din pădure. În același timp, la Institutul Mamei și Copilului se află 15 micuți intoxicați. Opt dintre ei au mâncat ciuperci și starea lor este foarte gravă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie