Image-Description
Maia Sandu, după ultima ședință a Guvernului său: Am reușit să dăm jos un regim corupt și vom da jos și acest regim
Politic 14 noiembrie 2019, 12:48 | 3282

Premierul în exercițiu Maia Sandu a convocat astăzi, 14 noiembrie, o ultimă ședință a Guvernului pe care l-a condus, la sfârșitul căreia le-a mulțumit colegilor și i-a îndemnat să activeze în continuare în interesul cetățenilor. Ședința Cabinetului de Miniștri, demis prin moțiunea de cenzură înaintată de PSRM, s-a desfășurat chiar în timp ce parlamentul examina programul de guvernare și lista miniștrilor propusă de premierul desemnat, Ion Chicu.

„Dragi colegi, a fost o onoare și o plăcere să lucrez cu dvs. Sunteți o echipă minunată. Vă mulțumesc pentru ce ați făcut pentru cetățeni. Vă încurajez să lucrăm și în continuare în interesul cetățeanului”, a spus Maia Sandu. „Sunt tare multe lucruri pe care trebuie să le facem, astfel ca cetățenii să trăiască într-o țară a bunăstării și în care se face dreptate”, a adăugat ea.

„Vreau să le amintesc că noi am reușit să dăm jos un regim corupt și vom da jos și acest regim, care va fi ultimul regim corupt ce va cădea. Invit oamenii onești să nu admită participarea în schemele corupte. Cetățenilor le amintesc că puterea adevărata este la oameni. Noi nu am alergat după putere. Noi vom continua să muncim, din opoziție, dacă e nevoie, ca să ne îndeplinim obiectivele. Lupta noastră pentru o viață mai bună continuă”, a declarat Maia Sandu, după ședința de Guvern, refuzând să răspundă la alte întrebări.

La rândul său, Andrei Năstase a declarat că în prezent, R. Moldova asistă la o operațiune coordonată a lui Igor Dodon de a „stopa reclădirea statului de drept”. „Îmi exprim public speranța că viitorul ministru nu va accepta ceea ce se pare a fi restaurarea autoritarismului în R. Moldova”, a mai spus Andrei Năstase în timpul ședinței Guvernului în exercițiu.

Amintim că, pe 12 noiembrie, Guvernul Sandu a fost demis cu voturile deputaților PSRM și PD. Guvernul Sandu era în drept să ia decizii administrative până la învestirea unui nou Executiv.

Opinia ta contează. Comentează!