Chiar dacă rezoluţia Parlamentului European a fost votată de o majoritate solidă de 343 de europarlamentari din mai multe familii politice, Plahotniuc arată cu degetul la un singur grup parlamentar şi spune că acesta ar fi acţionat în sprijinul partidelor de opoziţie din Republica Moldova.

Mai mult. Supărat pe decizia Parlamentului European, Plahotniuc spune că guvernarea pe care o reprezintă nu va mai avea drept prioritate unele acorduri internaţionale, aşa cuma fost până în prezent.

Solicitat să comenteze declaraţia lui Vladimir Plahotniuc, fostul ambasador al Republicii Moldova la ONU şi la Consiliul Europei, Alexei Tulbure, a precizat că şeful PD s-a referit la Acordul de Asociere.

Am încercat să obţinem o reacţie de la Vladimir Plahotniuc, dar acesta nu a răspuns la telefon. Cu declaraţii critice la adresa partenerilor europeni a venit şi premierul Pavel Filip, care a ieşit la rampă imediat după şeful său de partid.

Vorbind despre efectele rezoluţiei adoptate la Strasbourg , Pavel Flip spune că Guvernul se va descurca şi fără banii europeni.

Deşi vorbeşte cu detaşare despre suspendarea finaţării europene, Filip a remarcat că prima tranşă din cele 100 de milioane de euro era destinată alimentării copiilor în grădiniţe şi şcoli, dar şi pentru majorarea salariilor angajaţilor din educaţie. În faţa presei a ieşit şi președintele Parlamentului, Andrian Candu. Întrebat dacă guvernarea va renuţa la unele proiecte pentru a eficientiza cheltuielile, acesta a spus că toate iniţiativele vor fi continuate, inclusiv proiectul "Arena Chişinău".