Cele două autospeciale TOMA, donate de președintele Turciei, vor avea altă destinație
Social 17 iulie 2019, 15:35 | 1693

Cele două autospeciale de intervenție în timpul protestelor în masă, oferite Republicii Moldova de președintele Turciei, au fost astăzi transferate din gestiunea Trupelor de Carabinieri în cea a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La eveniment a fost prezent și ministrul de Interne, Andrei Năstase, care a spus că vehiculele respective vor avea de azi o altă destinație. Despre ce anume este vorba, aflați imediat.

La ceremonia de transmitere a celor două autospeciale, Andrei Năstase a spus că acestea nu mai sunt necesare carabinierilor, întrucât autoritățile statului nu au de gând să intervină cu ele în timpul protestelor.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a spus că vehiculele TOMA vor fi folosite la lucrările de deszăpezire a drumurilor din sudul și nordul republicii.

Cu o greutate de 40 de tone, cele două autospeciale sunt dotate cu tunuri de apă, conectate la un rezervor de până la 10 mii de litri, ceea ce va permite utilizarea lor și pentru stingerea unor incendii. De asemenea, specialiștii spun că ele dispun de un rezervor de 60 de litri de gaze lacrimogene.

Amintim că, în octombrie 2018, liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, a oferit Republicii Moldova două autospeciale de intervenție, asemănătoare celor folosite în Turcia, în timpul unor proteste în masă cum a fost cel din Piața Taksim din Istanbul, în anul 2013. Mașinile blindate au fost construite în Turcia anume pentru a dispersa manifestanții. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie