Image-Description
Dosar penal pentru poluarea aerului din Chișinău. Procurorii estimează daune de 70 de milioane de lei
Social 2 octombrie 2019, 15:33 | 1385

Procuratura Generală anunță că a inițiat miercuri, 2 octombrie, o cauză penală pe faptul poluării apei și aerului în municipiul Chișinău, cât și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare. Prejudiciul adus Capitalei este cifrat de procurori la 70 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, „după investigațiile preliminare și constatările specialiștilor”, poluarea aerului din municipiul Chișinău și apei râului Bâc se datorează faptului că nu a fost respectat procesul tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău. Drept urmare, prejudiciile cauzate mediului înconjurător în rezultatul încălcării legislației constituie 39.616.661,54 lei.

Această sumă s-ar adăuga, însă, celei cauzate de factorii de decizie ai SA ,,Apă-Canal Chișinău”, care se datorează infracțiunii de abuz în serviciu admise de către aceștia.

Procurorii au depistat neconformități incompatibile cu legea privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreținerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate, care s-ar cifra la alte 30.365.000 de lei.

Procuratura Generală promite că va reveni cu detalii, odată ce vor deveni disponibile informații suplimentare, potrivit legii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie