Parlamentul European s-a reunit într-o sesiune specială pentru a găsi un răspuns la pandemie
Externe 16 aprilie 2020, 15:41 | 785

Parlamentul European s-a reunit într-o sesiune specială, pentru a discuta despre un răspuns comun al statelor membre ale Uniunii Europene la pandemia cauzată de noul coronavirus. Comisia Europeană a prezentat miercuri o foaie de parcurs, potrivit căreia, restricţiile impuse în spațiul comunitar au fost necesare, dar ele au venit cu un preţ economic enorm şi nu pot dura la infinit.

Eurodeputaţii urmează să adopte o rezoluţie, prin care se cere o protecţie mai mare pentru cetăţeni în faţa crizei actuale, sporirea sprijinului pentru sistemele de sănătate din ţările membre şi o strategie uniformă de ridicare a măsurilor de urgenţă.

Mulți deputaţi vor participa online la sesiunea de joi a Parlamentului șii îşi vor exprima votul de la distanţă. Procedura de vot se va prelungi până joi noaptea, iar rezultatele vor fi anunțate în cursul zilei de vineri.

Comisia Europeană a prezentat miercuri o foaie de parcurs conform căreia restricţiile impuse în statele UE pentru stoparea răspândirii noului coronavirus au fost necesare, însă înaintea ridicării lor este nevoie să fie îndeplinite criteriile epidemiologice, să se asigure o capacitate suficientă a sistemului sanitar pentru a trata bolnavii şi o testare extinsă a populaţiei.

Comisia Europeană a mai recomandat ca eforturile de prevenire a răspândirii virusului să fie continuate prin campanii de sensibilizare care să încurajeze populaţia să menţină practicile solide de igienă şi distanţarea socială, transmite AGERPRES. 

Opinia ta contează. Comentează!