După pronunțarea deciziei, mama băiețelului ucis nu și-a putut stăpâni lacrimile, iar tatăl lui afirmă că nu este de acord cu sentința.

Avocatul familiei Popescu a explicat că Vasile Cazacu a fost condamnat la un an de pușcărie pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a muniţiilor, iar cauza privind omorul copilului de șase ani este încă la faza de urmărire penală.

Procurorul de caz nu a fost în măsură să comenteze decizia Curții de Apel, fiind într-o altă ședința de judecată. Decizia motivată a Curții de Apel va fi pronunțată pe 4 aprilie. Nenorocirea din Verejeni s-a întâmplat în noiembrie trecut. Un băiat de şase ani a dispărut de acasă, corpul lui neînsuflețit fiind găsit într-o fântână din sat. Cel care a tras cu pușca, un elev de 14 ani, a recunoscut că l-a rănit fără să vrea pe copil în umăr, cu arma de vânătoare a tatălui său. Expertiza medico-legală a arătat că băiatul a decedat din cauza hemoragiei. Tânărul de 14 ani, care este învinuit de omor din imprudenţă, a primit permisiunea procurorului Petru Zmuncilă să plece peste hotare, cu mama sa. Gestul a fost criticat de către avocatul părții vătămate, care a depus cerere de recuzare pe numele acuzatorului, pe motiv că băiatul ar putea să se eschiveze de la anchetă. Niciuna din părțile implicate în dosar nu cunoaște dacă elevul a revenit sau nu acasă.