Șor îi amenință pe Năstase și Sandu
Social 20 iulie 2018, 19:33 | 9393

Discurs plin de amenințări necamuflate la adresa liderilor partidelor proeuropene. Primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare, a manifestat astăzi la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate și la cel al Platformei Demnitate și Adevăr în apărarea rețelei de magazine sociale, pe care o deține. În replică, reprezentanții formațiunilor antioligarhice afirmă că Șor acționează concertat cu Plahotniuc.

Mulțumirile lui Șor nu s-au redus doar la cuvinte. Înainte de a începe protestul, internauții au surprins că participanților li s-au împărțit cadouri. Manifestanții au fost aduși cu microbuze și autobuze, care au parcat la intrarea în Chișinău. Unul dintre susținătorii lui Șor este și fostul viceministru al apărării, Igor Panfile, demis din funcție acum patru ani.

Protestul a început la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate. La un moment dat, însă, vicepreședinta Partidului Șor se pare că nu s-a sincronizat cu moderatorul manifestației.

De pe o scenă improvizată, Ilan Șor a ținut un discurs amenințător la adresa liderilor opoziției. Cuvintele jignitoare nu se termină însă aici.

De la protest nu a lipsit orchestra, dar nici cântecele rusești.

Și din fața sediului Platformei DA au răsunat amenințări.

Protestul organizat de Șor a fost comentat de reprezentanții celor două partide antioligarhice. După manifestație, Ilan Șor a ținut să le răspundă celor care l-au criticat. El s-a referit și la cureaua de 1000 de dolari, pe care a purtat-o la protest.

Vladimir Plahotniuc nu ne-a răspuns la telefon, iar purtătorul de cuvânt al PD are telefonul deconectat. Amintim că numele lui Ilan Șor se regăsește în cele două rapoarte Kroll. Primarul de Orhei a fost condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate, însă rămâne în libertate până la adoptarea unei sentințe definitive. În prezent, dosarul său se află la Curtea de Apel Bălți, iar mai multe ședințe au fost amânate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie