Avocatul lui Platon, despre înregistrare
Social 13 martie 2018, 19:22 | 2715

Convorbirea telefonică Platon-Tănase ar fi fost înregistrată de către serviciile secrete ale Ucrainei. Asta afirmă unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, care și-a citat clientul după o ședință care a avut loc la Curtea de Apel Chișinău. „Publicarea unei astfel de înregistrări nu este în interesul nostru”, afirmă apărătorul.

Șefa Serviciului de Presă al Centrului Național Anticorupție, dar și purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție au declarat că instituțiile pe care le reprezintă nu dețin nicio interceptare a afaceristului.

La Curtea de Apel Chișinău a fost examinat recursul lui Veaceslav Platon cu privire la decizia Judecătoriei Chișinău din ianuarie curent. Afaceristul a solicitat ca angajații Penitenciarului 13 să fie trași la răspundere pentru că i-ar fi instalat două camere de supraveghere în celulă. Deși avocații au solicitat prezența presei, instanța de apel a examinat cererea și a pronunțat decizia cu ușile închise.

Veaceslav Platon a ajuns în instanță, după ce Procuratura a refuzat pornirea urmăririi penale în acest caz.

Avocatul afaceristului a declarat că aceeași soartă au avut și plângerile lui Platon cu privire la interceptarea biroului de întrevedere cu avocații, unde la fel au fost găsite două camere de supraveghere. În instanță, reprezentantul închisorii a negat afirmațiile lui Platon, dar și a avocaților săi și a cerut respingerea solicitării.

Opinia ta contează. Comentează!