Cer justiție în cazul jurnalistei asasinate
Externe 17 aprilie 2018, 14:51 | 1494

Noi proteste antiguvernamentale în Malta. La jumătate de an de la asasinarea jurnalistei de investigații Daphne Caruana Galizia, oamenii au ieșit în stradă pentru a cere guvernului să-i tragă la răspundere pe criminali.

La Valletta, mai mulți protestatari au plasat afișe cu mesaje ce îi vizau pe premierul Maltei, dar și pe alți funcționari din țară. Oamenii denunță guvernarea că după şase luni de la asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia nu se știe cine a ordonat această crimă şi nimeni nu şi-a asumat răspunderea politică pentru acest omor.

Considerată incomodă pentru autoritățile din țara sa, Galizia, cea mai cunoscută jurnalistă de investigații din Malta, a fost asasinată într-un atentat cu bombă plasată sub mașină, în apropiere de casă. În vârstă de 53 de ani, Daphne Caruana Galizia a dezvăluit de-a lungul timpului numeroase cazuri de corupţie atât în presa malteză, cât şi pe blogul său. Galizia a avut un rol esențial și în ancheta internaţională „Panama Papers”, după care mai mulţi miniştri şi chiar soţia premierului maltez au fost acuzaţi că deţin conturi off-shore în străinătate. Ancheta privind moartea jurnalistei se află în curs de desfăşurare. Trei bărbaţi, inculpaţi în decembrie, nu şi-au recunoscut vina în privinţa fabricării bombei, plasată sub mașina ziaristei şi nici cea privind participarea la o organizaţie criminală.

Opinia ta contează. Comentează!