Totodată, executivul a aprobat cererea de demisie depusă de secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii Vitalie Iurcu.

Iar Ghenadie Sajin, în prezent președinte al raionului Ialoveni, va fi supus unei cercetări disciplinare pentru activitatea sa în fruntea Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

Sajin a fost anterior director al Finpar-Invest SRL, una dintre companiile fostului șef al PD Vladimir Plahotniuc. Totodată, el este cumnat cu Valeriu Zubco, fost procuror general, cu care a participat la vânătoarea din Pădurea Domnească, în decembrie 2012, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu. Valentina Buliga este unul dintre liderii PD, fost ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, iar ex- viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, a fost, potrivit unor investigații jurnalistice, unul dintre intermediarii afacerilor lui Plahotniuc în paradisurile fiscale. Am încercat să obținem reacții de la Valentina Buliga și Ghenadie Sajin, dar prima avea telefonul mobil deconectat, iar cel de-al doilea nu a răspuns la telefonul fix indicat pe site-ul Consiliului Raional Ialoveni.