Medic acuzat de viol, scăpat de pedeapsă
Social 18 mai 2019, 12:46 | 115248

Două minore îl acuză de violență sexuală pe un medic anesteziolog-reanimatolog care activează la spitalul Institutul de Ftiziopneumologie, „Chiril Draganiuc” din Chișinău.

Boris Meșteșug este originar din raionul Stefan-Voda si merge des la baștină pentru a practica vânătoarea, susțin sătenii. După un proces care a durat aproape 5 ani, cu perioade în care dosarul a lipsit ani de zile de pe rol, astăzi, un complet din trei judecători, unul dintre care a prezentat o opinie separată, a încetat procesul penal pe numele doctorului acuzat de viol. Rudele minorelor spun, însă, că și-au pierdut demult speranța că acesta va fi tras la răspundere pentru faptele sale. Prima victimă susține că a fost violată la vârsta de 9 ani.

Copila nu este singura victimă care îl acuză de viol pe medicul Boris Meșteșug. O altă minoră ar fi avut de suferit din cauza acestuia, când avea doar 14 ani. Potrivit sătenilor, aceasta trăiește în prezent la București și este căsătorită. O vânzătoare de la magazinul din sat, care a fost și martora la întâlnirea dintre inculpat si victimă, ne-a povestit tot ce cunoaște despre caz.

Precizam că pe numele medicului învinuit de viol a fost pornită o cauză penală încă în 2013. Din motiv ca suspectul s-ar fi aflat intr-un conflict de interese cu judecătorul pe dosar, cauza penală a fost trecută de la judecătoria din Stefan Voda la cea din Căușeni, iar din 2016 până în prezent, pe site-ul judecatoriei nu a figurat nicio ședință de judecată. Abia după ce JURNAL TV a trimis o solicitare la CSM, dosarul a reapărut pe masa juraților de la Căușeni, chiar în ziua în care a ajuns și răspunsul de la organul disciplinar. Ședința motivată pe încetarea procesului penal va avea loc pe 14 iunie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie