A fost prelungit codul galben
Meteo 30 mai 2019, 20:07 | 2184

Astăzi a plouat cu gheață la Chișinău și Ialoveni, iar la Glodeni străzile au fost inundate. Ieri, a fost afectat raionul Soldanesti, fiind innamolite casele, curțile și drumurile. Meteorologii au prelungit codul galben. Pentru mâine sunt prognozate descărcări electrice, averse și vijelii.

În după amiaza zilei, o ploaie cu gheață a acoperit regiunea Aeroportului internațional Chișinău.

Bucăți de gheață, de mărimea oului de prepeliță, au căzut în Ialoveni. Precipitațiile au durat aproximativ 15 minute...

Șuvoaie de apă au fost filmate și în raionul Glodeni.

Dezastru a fost ieri în raionul Şoldăneşti. Oamenii spun că în doar câteva minute, în casă le-a intrat apă cu tot cu nămol.

Mai multe păsări s-au înecat în şuvoaie, iar locuitorii nu-și pot stăpâni lacrimile când povestesc despre cele întâmplate.

Nici când a înecat orașul, acum 28 de ani, nu era așa dezastru, cum este acum, spun oamenii.

Salvatorii au fost chemați să pompeze apa şi să scoată nămolul.

Şi în sate ploaia a făcut ravagii.

Comisiile pentru situaţii excepţionale vor estima pagubele, dar până atunci, oamenii vor fi ajutaţi, promite primarul de Șoldănești.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit Codul galben de instabilitate atmosferică. Descărcările electrice, aversele și vijeliile vor fi și pe parcursul zilei de mâine. Specialiștii spun că, izolat, cantitatea de precipitații va ajunge până la 15 - 25 de litri pe metrul pătrat, iar rafalele de vânt vor atinge viteza de 15 - 20 de metri pe secundă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie