La începutul lui aprilie a acestui an, şefa Serviciului resurse umane și secretariat al Administrației de Stat a Drumurilor, Carolina Anțalovschi, și-a angajat soțul, care nu are studii de specialitate, în funcția de consultant al Serviciului operativ al întreprinderii, scrie „Jurnal de Chișinău”. Carolina Anțalovschi nu a vrut să răspundă la întrebările autoarei articolului, Victoria Popa. Ea a cerut să i se expedieze o solicitare oficială de informații. Astfel, „Jurnal de Chișinău” a trimis întrebările prin poșta electronică și în plic. A trecut mai mult de o lună, dar răspunsul nu a mai venit. Carolina Anțalovschi i-a spus și reporterului Jurnal TV că este ocupată și a pus capăt convorbirii telefonice. Iar șefa Comitetului sindical al aceleiași întreprinderi, Svetlana Rabii, și-a angajat fiul în calitate de consultant în Serviciul financiar, Direcția investiții externe. Rabii nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. Totodată, directorul întreprinderii, Gheorghe Curmei, și-a avansat un coleg de clasă, Alexandru Matei, în funcția de șef al Direcției administrative, deși el nu are studii și nici competența necesară, mai scrie „Jurnal de Chișinău”. Iar în decembrie 2017, șoferul Vasile Burghelea, care este nepotul lui Alexandru Matei, a fost avansat în funcția de specialist principal în Serviciul siguranța rutieră. Solicitat să comenteze situația, responsabilul de comunicare al Administrației de Stat a Drumurilor, Alexandru Grosu, i-a spus autoarei articolului să... o ”lase mai moale”, iar directorul întreprinderii nu a fost de găsit la telefon de către reporterul Jurnal TV.

Pe de altă parte, preşedinta Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă, Olesea Stamate, consideră că faptele menționate mai sus cad sub incidența Legii cu privire la declararea averii și intereselor personale.

Olesea Stamate a mai spus că directorul Administrației de Stat a Drumurilor ar fi trebuit să anunțe Autoritatea Națională pentru Integritate despre toate acestea. Momentan, însă, structura respectivă nu verifică averile, cazurile de conflict de interese și incompatibilitățile de funcții, deoarece nu au fost selectați inspectorii de integritate.