Mâine, un litru de benzină A-95 va putea fi găsit la pompă cu 22 de bani mai ieftin și va costa 25 de lei și 73 de bani
Economic 23 noiembrie 2022, 17:07 | 628

Prețul carburanților scade de la o zi la alta. Mâine, un litru de benzină A-95 va putea fi cumpărat cu 25 de lei și 73 de bani litrul, cu 22 de bani mai ieftin decât astăzi. Motorina se ieftinește cu 25 de bani și va costa 25 de lei și 75 de bani. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică susține că în ciuda prognozelor pesimiste făcute anterior, prețurile vor continua să scadă.

Într-un comunicat remis presei, autoritatea în domeniu afirmă că după o perioadă în care bursele internaționale au reacționat negativ la planurile Occidentului de a renunța, începând cu 5 decembrie, la țițeiul rusesc, şi din 5 februarie - la produsele petroliere derivate, acum se înregistrează o scădere mai pronunțată a prețurilor la nivel internațional.

ANRE DESPRE SCĂDEREA PREȚURILOR LA CARBURANȚI: "După cum menționează Bloomberg, piețele sunt puternic influențate de discuțiile între Arabia Saudită şi alte state membre OPEC, privind o posibilă majorare a producţiei de petrol, precum și mesajele, potrivit cărora, China şi-a înăsprit restricțiile sanitare, fapt care ar putea să afecteze perspectivele privind cererea mondială de țiței."

Potrivit ANRE, contrar prognozelor anterioare, precum că rafinăriile europene se vor confrunta cu un deficit din cauza interdicției Uniunii Europene asupra petrolului rusesc, se observă o aprovizionare suficientă a acestora cu țiței. Pe parcursul ultimelor aproximativ zece zile, cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 de dolari/tona, la benzină, și sub 1000 de dolari/tona - la motorină.

Opinia ta contează. Comentează!