Doliu național în Grecia
Externe 25 iulie 2018, 16:20 | 1944

În Grecia au fost declarate trei zile de doliu național. Aproape 80 de oameni au murit, iar în jur de 200 au fost răniți în urma incendiilor devastatoare din apropierea Atenei. Peste o sută de persoane sunt date dispărute. Pompierii luptă în continuare cu flăcările, fiind activat mecanismul european de protecţie civilă.

Grecia a activat mecanismul european de protecţie civilă și a primit ajutor din România, Spania, Franţa, Israel, Bulgaria, Turcia, Italia, Macedonia, Portugalia şi Croaţia. Între timp, pompierii continuă să caute persoane blocate în case sau maşini carbonizate. Imaginile sunt îngrozitoare. Unele victime au fost găsite chiar îmbrățișate.

Autoritățile încearcă să afle cauza incendiilor. Presa locală scrie că focul ar fi fost provocat, deoarece 15 incendii au pornit simultan, în trei zone diferite. Grecia a împrumutat de la Statele Unite ale Americii o dronă pentru a survola regiunea. Catalogat drept o ”tragedie naţională”, focul a izbucnit luni după-amiază, pe muntele din apropierea orașului Penteli. Alimentat de rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră, incendiul s-a răspândit rapid. Sute de locuințe au fost nimicite de flăcări. Numai într-o localitate au ars o mie de case şi peste 300 de maşini, cu care locuitorii încercau să scape din calea flăcărilor. Incendiile devastatoare au distrus și o staţiune aproape în totalitate.

Opinia ta contează. Comentează!